Kaiserschmarrn

Ingrediënten: 3 personen
50 gram rozijnen;
3 eieren;
45 gram suiker;
1 zakje vanillesuiker;
snuf zout;
mespuntje vanillepoeder;
150 gram bloem;
180 gram melk;
30 gram boter;
poedersuiker:
evt. appelmoes

Splits de eieren en doe de eidooiers en eiwit in een aparte mengkom. Klop de eidooiers dik en schuimig. Voeg suiker, vanillesuiker en snuf zout toe en mix goed mee. Het mengsel moet uiteindelijk traag van de gardes aflopen. Voeg bloem en melk om en om toe en mix goed door tot er een glad beslag ontstaat. Voeg de rozijnen toe aan het mengsel. Mix in een andere mengkom de eiwitten stijf. Spatel het eiwitschuim voorzichtig door het beslag. Verhit een ruime eetlepel boter in een koekenpan en voeg 1/3 van het beslag toe. Bak de koek op een laag vuur tot de onderkant goudbruin is. Draai de koek om en bak de andere kant ook goudbruin. Breek de koek in stukken met een spatel. Bak de stukken al omscheppend nog ca 5 minuten.
Herhaal dit nog 2 keer. Je kan de kaiserschmarrn warmhouden in de oven.

Bestrooi met poedersuiker en serveer eventueel met appelmoes. Geniet ervan!