Kapsalon met kippendij en yoghurtsaus
Bereidingstijd: 45 minuten
Ingrediënten: 4 personen
1 kg vastkokende aardappelen in repen gesneden van 1/2 – 1 cm dik, drooggedept;
2 rode uien in halve ringen;
400 gram kippendij stukjes;
komijnzaad fijngemalen;
kurkuma;
cayennepeper;
2 kroppen little gem in fijne reepjes;
4 tomaten in blokjes;
70 gram geraspte belegen kaas;
1 knoflookteen geperst;
7,5 gram krulpeterselie fijngesneden;
150 gram yoghurt;
3 el olijfolie;
1,5 el witte balsamicoazijn;
zout en peper
Verwarm de oven voor op 220 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier. Dep de gesneden aardappelen droog met keukenpapier en meng ze in een kom met 2 el olijfolie, zout en peper. Verdeel de frieten over de bakplaat. Bak ze in 30 – 40 minuten in de oven. Schep halverwege om. Marineer de kip met komijnzaad, kurkuma en cayennepeper. Verhit 2 el olijfolie in een koekenpan en bak de ui 2-3 minuten. Voeg de kip toe en bak in -8 minuten gaar. Maak de saus door de knoflook, krulpeterselie, en yoghurt te mengen. Breng op smaak met zout en peper. Maak de salade door de little gem en tomaat te mengen met 2 el witte balsamicoazijn en breng op smaak met zout en peper. De kapsalon maak je als volgt. verdeel over een grote ovenschaal de salade. schep de friet over de salade en bedek met de kip. Verdeel de geraspte kaas over de kip en bak de kapsalon in 5 minuten in de oven tot de kaas gesmolten is. Serveer met de knoflooksaus.
Geniet ervan!