Kersttaart

Bereidingstijd: 2 uur inclusief oventijd

Ingrediënten:
Cake:
400 gram donkere basterdsuiker;
200 roomboter;
1 sinaasappel geraspt en geperst;
1/2 tl zout;
4 eieren;
200 ml karnemelk;
400 gram bloem;
15 gram bakpoeder;
100 gram pecannoten grof gehakt;
100 gram gedroogde cranberry’s

Glazuur:
150 gram roomboter;
300 gram Philadelphia;
250 gram poedersuiker;
1 tl vanillepoeder;

Verwarm de oven voor op 160 graden en bekleed 2 springvormen van 18 cm met bakpapier en vet de randen in. Smelt voor de cake de roomboter, donkere basterdsuiker, rasp van sinaasappel en zout in een kleine pan op laag vuur. Laat even afkoelen en schap in een kom. Klop door met een mixer. Klop de eieren één voor één door het beslag. Klop de karnemelk en 60 ml sinaasappelsap door het beslag. Zeef de bloem en bakpoeder boven de kom en klop dit kort door het beslag. Spatel de pecannoten en cranberry’s door het beslag. Verdeel het beslag over de 2 springvormen en bak de cake in 50 minuten in het midden van de oven gaar. Als een satéprikker er droog uitkomt, is de cake klaar. Laat de taarten afkoelen en verpak tot gebruik in vershoudfolie. De cake kun je prima een dag van tevoren maken.
Klop voor het glazuur de roomboter luchtig. Voeg de roomkaas, vanillepoeder en poedersuiker toe. Klop goed door elkaar.
Snijd beide cake horizontaal door midden. Bestrijk 1 cake laag royaal met de glazuur en leg de volgende laag erop. Herhaal dit tot de 4e laag cake. Bestrijk de bovenkant en zijkant van de cake met glazuur en versier de zijkant en bovenkant van de taart naar wens. Voor de stevigheid kun je in het midden van de taart een lange satéprikker erin steken.

Geniet ervan!

Ps: deze taart is erg machtig. Het recept kun je prima halveren, dus dan heb je 2 lagen cake in plaats van 4.