Kipgoulash met tagliatelle
Bereidingstijd: 1 uur en 15 minuten
Ingrediënten: 4 personen
500 gram kipfilet in blokjes gesneden;
1 el bloem;
olijfolie;
1 ui in stukjes gesneden;
2 teentjes knoflook fijngesneden;
1 stengel bleekselderij in stukjes gesneden;
1 wortel in stukjes gesneden;
1 rode paprika in stukjes gesneden;
1,5 el paprikapoeder;
1 tl karwijzaad;
400 gram tomatenblokjes;
300 ml kippenbouillon;
verse peterselie fijngesneden;
zure room;
tagliatelle;
zout en peper;
Meng de kip door de bloem met wat zout en peper. Verhit olijfolie in een pan en bak de kip goudbruin. Neem de kip uit de pan en bak de ui, knoflook, bleekselderij en wortel. Voeg de paprika en en bak deze mee. Voeg de kip weer opnieuw toe met het paprikapoeder, kwarijzaad, tomatenblokjes en de bouillon. Dek af en stoof de goulash op lag vuur ca 45 minuten tot de kip gaar is en de saus wat dikker. Kook ondertussen de tagliatelle. Als de goulash klaar is, voeg de peterselie toe. Serveer met zure room.
Eet smakelijk!