Kiwirepen

Bereidingstijd: 20 minuten + min. 1,5 uur wachttijd

Ingrediënten:
4 kiwi’s;
2 el agavesiroop;
2 el omegamix (chiazaad, hennepzaad, lijnzaad, pompoenpitten, zonnebloempitten);
180 gram havermout;
100 gram agavesiroop;
merg uit een vanillestokje of 1 tl vanillepoeder;
80 gram kokosolie;

Maak eerst de kiwiconfiture. Schil de kiwi’s en snijd ze in 8 stukken per kiwi. Doe de kiwi in een steelpan met een klein laagje water. Breng aan de kook en kook dit 10 minuten. Voeg de agavesiroop toe en kook nog 1 minuut. Haal de steelpan van het vuur en prak de kiwi eventueel. Voeg de omegamix toe en roer goed door. Zet dit minimaal 1 uur in de koelkast.

Verwarm de oven voor op 180 graden. Bekleed een bakblik met bakpapier. Maal 100 gram havermout tot meel. Meng de meel samen met de rest van de havermout, agavesiroop en vanille. Voeg de kokosolie toe en kneed met je handen tot een deeg.
Verdeel 3/4 deel van het deeg over de bakblik en druk stevig aan. Verdeel hierover de kiwiconfiture. Verkruimel het overige deeg erover. Zet het bakblik in de oven en bak 30 tot 35 minuten goudbruin. Laat het volledig afkoelen en snijd in repen.

Lekker als ontbijt of tussendoortje. Geniet ervan!