Knoflookbrood

Bereidingstijd: 25 minuten incl. wachttijd

Ingrediënten: voor 2 kleine stokbroden of 1 grote
150 gram ongezouten roomboter op kamertemperatuur;
1 el knoflook geperst;
1 tl oregano;
zeezout en versgemalen zwarte peper;
25 gram pecorino geraspt;
2 kleine stokbroden of 1 groot stokbrood

Verwarm de oven voor op 200 graden. Klop de boter, knoflook, oregano, zout en peper en de helft van de pecorino door elkaar tot een smeuïge massa ontstaat. Maak in het stokbrood schuine sneetjes alsof je het brood in plakjes wilt snijden zonder er helemaal doorheen te gaan. Neem een stuk aluminiumfolie waar het brood helemaal in past en leg het brood in het midden. Smeer met een mes de knoflookboter tussen de sneetjes en strooi de rest van de pecorino erover. Vouw de folie dicht en bak het brood in 10 minuten in de oven. Vouw de folie open en bak het knoflookbrood nog 5 minuten tot een krokante korst ontstaat.

Heerlijk voor bij de borrel of als voorafje bij het diner. Eet smakelijk!