Knoflooksoep
Bereidingstijd: 30 minuten + 1 uur oventijd
Ingrediënten: 8 personen / 2 liter
12 bollen knoflook;
olijfolie;
zout en peper;
2 groentebouillonblokjes;
2 takjes tijm;
300 ml slagroom;
1 citroen;
Verwarm de oven voor op 200 graden. Verwijder de losse schillen van de bollen knoflook, maar laat de knoflookbollen wel heel. Snij de bovenkant van de knoflookbollen eraf en leg ze op aluminumfolie. Besprenkel met olijfolie en zout en pak ze in als een pakketje. Leg de bolletjes in de oven en rooster ze in ca 1 uur. Maak de pakketjes open en laat ze iets afkoelen. Knijp boven een grote pan de knoflooktenen 1 voor 1 leeg. Maak de bouillon met 2 groentebouillonblokjes en 2 liter gekookt water en schenk in de pan bij de knoflook. Zet de pan op het vuur en klop met een garde de knoflook los. Voeg de takjes tijm toe en een snuf peper. Laat de soep 10 minuten op een middelhoog vuur pruttelen. Laat ondertussen de slagroom op kamertemperatuur komen. Verwijder de takjes tijm. Voor een gladde soep, kun je met de staafmixer, de stukjes knoflook nog pureren. Voeg een beetje soep bij de slagroom en roer goed door en voeg dit mengsel al roerend toe aan de soep. Breng op smaak met de sap van de citroen, zout en peper.
Geniet ervan!