Koolrabi-roomsoep

Bereidingstijd: 30 minuten

Ingrediënten: 4 personen
1 koolrabi 400 gram, geschild en in blokjes;
3 aardappels geschild en in blokjes;
1 ui gesnipperd;
400 gram kippendij in stukjes;
2 el olijfolie;
zout en peper;
200 ml slagroom;
1 groentebouillonblokje;
2 bosui in dunne ringen
nootmuskaat

Verhit de olie in een grote pan en bak de kip in 5 minuten. Breng op smaak met zout en peper en neem uit de pan. Verhit nog wat olie in het bakvet. Bak de koolrabi, aardappel en ui. Brang op smaak met zout en peper. Blus af met 750 ml water en voeg de slagroom toe. Breng aan de kook. Voeg het bouillonblokje toe en kook nog 20 minuten afgedekt op een laag vuur. Pureer de s oep met een staafmixer en breng op smaak met zout, peper en nootmuskaat.. Voeg de kip en bosui toe en verhit nog even. Serveer met stokbrood.

Geniet ervan!