Kwarktaart met aardbeien
Bereidingstijd:
Ingrediënten:
150 gram digestive koekjes;
80 gram roomboter;
500 gram aardbeien;
6 blaadjes gelatine;
500 gram volle kwark;
250 ml slagroom;
2 tl vanillepoeder;
2 el suiker;
100 ml melk;
Bekleed een springvorm met bakpapier. Maal de digestive koekjes fijn in de keukenmachine. Smelt de roomboter en voeg de gemalen digestive toe. Roer goed door en stort in de springvorm. Verdeel het mengsel over de bodem en druk goed aan. Zet de vorm in de koelkast. Halveer 10 aardbeien en zet ze langs de rand in de bakvorm druk goed aan. Leg de gelatineblaadjes in een kom met koud water en laat 10 minuten weken. Doe de kwark in een kom. Doe in een andere kom de slagroom met vanillepoeder en suiker en klop stijf. Verwarm de melk in een pannetje op laag vuur. Knijp de gelatineblaadjes uit en laat al roerende oplossen in de melk. Laat het mengsel iets afkoelen. Maal 300 gram aardbeien fijn. Voeg de aarbeienpuree toe aan het gelatinemensel en voeg al roerende toe aan de kwark. Spatel de slagroom door de aardbeienkwark. Giet het kwarkmengsel over de boden en laat de taart minimaal 3 uur of een hele nacht opstijven in de koelkast. Versier de taart met aardbeien.
Geniet ervan!