Kwarktaart met banaan

Ingrediënten:
200 gram volkoren biscuitjes;
100 gram roomboter;
8 blaadjes gelatine;
4 bananen;
500 gram kwark;
1 sinaasappel geperst;
50 gram rietsuiker;
250 ml slagroom;
melkchocolade geraspt

Smelt de boter in een pannetje op een laag vuur. Maal de biscuitjes fijn in een keukenmachine. Meng de gemalen biscuitjes met de gesmolten boter. en verdeel het mengsel over de bodem van een springvorm. Druk goed aan met een lepel. Zet de vorm in de koelkast.
Week de gelatineblaadjes 5 minuten in koud water. Knijp ze goed uit. Prak de bananen en verwarm deze met de sap van 1 sinaasappel, Roer goed door. Haal van het voer en voeg de gelatineblaadjes toe. Roer net zolang tot de gelatineblaadjes opgelost zijn. Klop in een kom de slagroom met de rietsuiker stijf. Meng de kwark met het bananenmengsel. Schep de opgeklopte slagroom erdoor en verdeel over de taartbodem en strijk glad. Zet de taart in de koelkast voor minimaal 3 uur of een nacht op op te stijven. Versier de taart vlak voor het serveren met de geraspte melkchocolade .

Geniet ervan!