Lasagne met pulled pork
Bereidingstijd: 1,5 uur incl oventijd
Ingrediënten: 6 personen
2 rode uien gesnipperd;
2 teentjes knoflook geperst;
250 gram champignons fijngesneden;
1 rode paprika in stukjes;
2 wortelen in stukjes;
400 gram tomatenblokjes;
400 gram passata;
500 gram pulled pork;
lasagnebladen;
100 gram cheddar geraspt;
100 gram gruyere geraspt;
1 bol mozzarella in stukjes gesneden;
gedroogde italiaanse kruiden
Bechamelsaus:
6o gram roomboter;
60 gram bloem;
600 ml melk
Buik de ui en knoflook in een hapjespan. Voeg de champignons, paprika en wortelen toe en bak ze mooi buin. Voeg de tomatenblokjes, passata, italiaanse kruiden en de pulled pork toe. Laat dit alles op een laag vuur pruttelen. Maak ondertussen de bechamelsaus..
Smelt op middelhoog vuur de boter en voeg de bloem toe, Gaar de bloem in ca 2 minuten al roerend. Voeg de melk toe en blijf roeren tot een mooie egale saus ontstaat. Verwarm de oven voor op 200 graden. In een grote ovenschaal doe je eerst een laagje rode saus, gevolgd door lasagnebladen, dan een laagje bechamelsaus en italiaanse kruiden en lasagnebladen, begin weer met de rode saus en doe dit zo door tot je eindigt met de bechamelsaus. Verdeel de mozzarella erover en de geraspte cheddar en gruyere. en nog wat italiaanse kruiden. Bak de lasagne in ca 30 minuten gaar.
Geniet ervan!