Mais-ricotta pannenkoekjes met cherrytomaten en avocadosaus

Bereidingstijd: 60 minuten

Ingrediënten: 4 personen
300 gram cherrytomaten;
olijfolie;
1 tl gerookte paprikapoeder;
zout en peper;
150 gram ricotta;
150 ml volle melk;
2 eieren;
100 gram volkoren tarwebloem;
1 tl bakpoeder;
1 tl zeezout;
300 gram maiskorrels blik;
2 bosuitjes gesnipperd;
1 avocado;
2 el yoghurt

Doe de cherrytomaten in een kom en meng met een beetje olijfolie, gerookte paprikapoeder, zout en peper. Bak de cherrytomaten in een koekenpan. Zet apart.. Meng de ricotta, melk en eieren en klop tot een glad beslag. Voeg de volkoren tarwebloem, bakpoeder en snufje zout toe en klop er doorheen. Voeg de maiskorrels en bosui toe en meng door het beslag heen. Bak kleine porties in een koekenpan ca 3-4 minuten per zijde. Meng in de blender de avocado met de yoghurt tot een gladde saus. Voeg eventueel een beetje water toe om de saus dunner te maken. Serveer de pannenkoekjes met de tomaten en de avocadosaus.

Lekker met een stukje vlees. van de bbq. Geniet ervan!