Mexicaanse chili met kip

Bereidingstijd: 1 uur

Ingrediënten: 4 personen
4 kippendijen in stukjes gesneden;
1 ui gesnipperd;
3 teentjes knoflook geperst;
snufje chilipeper;
2 el olijfolie;
zout en peper;
paprikapoeder;
400 gram tomatenblokjes blik;
2 el ketchup;
1/2 kippenbouillonblokje;
400 gram mais blik;
400 gram witte bonen in tomatensaus blik;
1/2 krop ijsbergsla;
suiker;
200 gram rijst

Verhit olie in een braadpan en bak het vlees ca 10 minuten. Voeg de ui, knoflook en chilipeper toe en bak kort mee. Breng op smaak met zout, peper en paprikapoeder. Blus af met 200 ml water, tomatenblokjes en ketchup. Breng aan de kook en verkruimel het bouillonblokje erdoorheen. Kook afgedekt ca 20 minuten op een laag vuur. Kook ondertussen de rijst. Laat de witte bonen uitlekken. Voeg de mais en witte bonen toe aan het kipmengsel en breng aan de kook. Breng op smaak met zout, peper en snufje suiker. Serveer de chili samen met de rijst.

Geniet ervan!

In ;plaats van de rijst, kun je de chili ook op een wrap serveren.