Nasi goreng

Bereidingstijd: 45 minuten

Ingredienten: 4 personen
kokosolie;
4 stukjes kipdijfilet;
250 gram basmatirijst;
2 eieren geklutst;
2 el ketjap manis;
1 el vissaus;
1 limoen;
zout en peper

Boemboe:
2 sjalotjes gesnipperd;
1 el citroengras;
4 cm gember;
2 teentjes knoflook;
2 tl garnalenpasta;
2 tl tomatenpuree;
1 rode peper ontdaan van de zaadjes;
1 el rietsuiker;
25 gram gezouten pinda’s

Kook de basmatirijst volgens aanwijzingen van de verpakking. Mix de ingrediënten voor de boemboe met 1 el koud water in een keukenmachine tot een pasta. Verhit in een koekenpan de kokosolie en bak hierin de kipfilet gaar. Bestrooi met zout en peper en laat ze op een bord afkoelen. Snijd ze in stukjes.
Verhit in een hapjespan kokosolie en bak hierin de boemboe in ca 10 minuten op een laag vuur. Voeg de gekookte rijst toe en bak even mee. Maak in het midden een kuiltje en schenk hierin de geklutste eieren. Zodra het ei gestold is, hak het met de spatel in de pan in stukjes en meng door de rijst. Voeg de ketjap manis, vissaus, sap van limoen, stukjes kipdijfilet, zout en peper toe. Bak mee tot alles goed heet is. Serveer eventueel met gebakken ei, komkommer, tomaat en gebakken uitjes.

Geniet ervan!