No-mato saus voor bij de pasta

Ingrediënten: 4 personen
olijfolie;
350 gram kipdij in stukjes;
2 uien gesnipperd;
2 teentjes knoflook geperst;
8 wortels schoongemaakt en in plakjes gesneden;
3 bietjes gekookt en in stukjes gesneden;
50 ml gekookt water;
1 groentebouillonblokje;
Italiaanse kruiden

Verhit de olijfolie in een pan en bak de kipdij. Verhit in een andere pan ook olijfolie en bak de uien en knoflook. Voeg de wortels toe en laat paar minuten meebakken. Voeg de bietjes toe en het water. Verkruimel het bouillonblokje erboven en roer goed door. Laat alles op een laag vuur zachtjes pruttelen tot de wortel zacht is. Kook ondertussen de pasta. Als de saus klaar is, pureer je de saus met een staafmixer tot een gladde saus. Voeg de kipdij toe. Breng de saus op smaak met de kruiden en zout en peper en meng met de gekookte pasta.

Eet smakelijk!