Noedels met geroosterde broccoli en gehakt
Bereidingstijd: 30 minuten
Ingrediënten: 4 personen
1 broccoli;
olijfolie;
1 teentje knoflook geperst;
10 gram verse gember geschild en fijngesneden;
1 rode peper;
300 gram rundergehakt;
3 el sesamzaad;
400 gram spitskool gesneden;
200 gram volkoren noedels;
3 bosuien in ringen gesneden
Verwarm de oven voor op 200 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier. Snijd de broccoli in kleine roosjes en schil de stronk en snijd deze ook in stukjes. Verdeel de broccoli over de bakplaat. Besprenkel met een beetje olijfolie en breng op smaak met peper. Bak in ca 15 minuten in het midden van de oven gaar. Halveer de peper en verwijder de zaadlijsten. Snijd fijn. Verhit een koekenpan en bak het gehakt met de knoflook, gember, helft van de rode peper en 2 el van het sesamzaad 3 minuten op middelhoog vuur. Voeg de spitskool toe en roerbak nog 2 minuten. Bereid de noedels volgens aanwijzingen op de verpakking. Meng de noedels met de broccoli, gehakt en bosui. Bestrooi met de rest van de rode peper en de rest van de sesamzaad. Besprenkel met de rest van de olijfolie. Breng op smaak met peper en evt zout.
Geniet ervan!