Notenbrood

Bereidingstijd: 1 uur incl oventijd

Ingrediënten:
150 gram havermout fijngemalen;
75 gram tijgernotenmeel;
3 eieren;
100 gram dadels
200 gram kwark;
1 el kokosolie;
snufje zout;
1,5 el speculaaskruiden;
1 tl baking soda;
sap van halve citroen
100 gram noten gebroken

Verwarm de oven voor op 170 graden en bekleed een kleine ovenschaal met bakpapier. Laat de dadels wellen in een schaaltje met lauwwarm water. Mix de eieren 10 minuten op de hoogste stand zodat er een luchtige stevige massa ontstaat. Giet ondertussen de dadels af en doe ze samen met de kwark en kokosolie in een blender. Maal het tot een egaal mengsel. Spatel voorzichtig het kwark dadel mengsel door het eierbeslag. Voeg het zout, de speculaaskruiden en tijgernotenmeel toe en spatel dit ook voorzichtig door het mengsel heen. Zeef de fijngemalen havermout erboven en spatel dit er ook doorheen. Voeg de baking soda en het sap van de citroen toe. Dit kan gaan schuimen en bruisen en spatel nog goed door. Verdeel het beslag over de ovenschaal en verdeel de noten erover heen en druk licht aan. Bak het notenbrood in ca 40 minuten in de oven.

Geniet ervan!

Ps: heb je geen tijgernotenmeel in huis, dan kun je dit prima vervangen door amandelmeel.