Orzo risotto met victoriabaarsfilet

Bereidingstijd: 35 minuten

Ingrediënten: 4 personen
2 uien gesnipperd;
4 teentjes knoflook geperst;
1,5 venkel in dunne reepjes;
1,5 courgette in stukjes gesneden;
1 citroen in plakjes;
335 gram orzo;
4 stukjes victoriabaarsfilet;
4 tl gedroogde tijm;
800 ml groentebouillon;
6 el roomboter;
extra vierge olijfolie;
zout en peper

Bak de spekblokjes in 3-5 minuten in een verhitte hapjespan zonder olie knapperig. Haal uit de pan en bewaar apart. Verhit 2 el roomboter in de hapjespan met bakvet en bak de ui, knoflook, venkel en courgette in 3-4 minuten op middelhoog vuur. Voeg de orzo toe, bak 1 minuut mee en schenk de bouillon erover. Breng aan de kook en kook de orzo afgedekt in 10-12 minuten gaar op laag vuur. Schep regelmatig om. Voeg de laatste 5 minuten de spekblokjes toe. Breng op smaak met zout en peper. Dep de victoriabaarsfilet droog met keukenpapier en bestrooi met de gedroogde tijm, zout en peper. Verhit de overige roomboter in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de victoriabaarsfilet in 3-4 minuten op 1 zijde. Verlaag het vuur en bak nog 1-2 minuten op de andere zijde. Verdeel de orzo over de borden en besprenkel met extra vierge olijfolie. Knijp een schijfje citroen uit boven de orzo. Leg de gebakken victoriabaarsfilet erop en garneer met de overige schijfjes citroen.

Eet smakelijk!