Ovenschotel met gehakt, erwten en cheddar
Bereidingstijd: 1 uur (incl oventijd)
Ingrediënten: 4 personen
1 kg aardappelen geschild en in stukken;
2 teentjes knoflook geperst;
2 el rozemarijn;
1 wortel geschild en in blokjes van 1/2 cm;
50 gram roomboter;
500 gram rundergehakt;
klein blikje tomatenpuree (70 gram);
2 el worcestershiresauce;
450 gram tuinerwten diepvries;
200 ml melk;
zout en peper;
100 gram cheddar geraspt
Verwarm de oven voor op 200 graden. Kook de aardappelen met een beetje zout in 20 minuten. Verhit de helft van de boter in een hapjespan en bak de knoflook. Voeg het gehakt, wortel, rozemarijn, tomatenpuree en worcestershiresauce toe en bak 5 minuten. Voeg de tuinerwten toe en bak het geheel nog 5 minuten met de deksel op de pan. Verwarm de melk en de rest van de boter in een andere pan. Giet de aardappelen af en pureer ze met het melk-botermengsel. Breng op smaak met zout en peper. Meng de cheddar door de aardappelpuree. Verdeel het gehakt/groentemengsel over eeen ovenschaal en verdeel vervolgens de aardappelpuree erover. Bak de ovenschotel in 30 minuten in de oven.
Geniet ervan!