Ovenschotel met kabeljauw en bloemkool
Bereidingstijd: 20 minuten + 1 uur wachttijd
Ingrediënten (4 personen)
1 el kokosolie + extra om in te vetten;
2 grote zoete aardappelen;
1 bloemkool;
1 rode ui;
675 gram kabeljauw;
3 tl kerriepoeder;
zeezout en gemengde peper;
3 teentjes knoflook;
200 ml kookroom;
2 groentebouillonblokjes
Verwarm de oven voor op 180 graden en vet de ovenschaal in met kokosolie. Snijd de zoete aardappelen in plakjes en verdeel de helft over de ovenschaal. Snijd de bloemkool in plakjes en verdeel over de ovenschaal. Snipper de ui en verdeel over de ovenschaal. Snij de kabeljauw in blokjes van 2×2 cm en marineer hem met kerriepoeder, snuf zeezout en wat gemengde peper. Pers de teentjes knoflook en verdeel over de kabeljauw. Verdeel de kabeljauw over de ovenschaal en verdeel de rest van de aardappelen er overheen. Verwarm al roerend de kookroom samen met 1 el kokosolie en de bouillonblokjes in een pannetje. Schenk dit mengsel over de ovenschaal en bak het geheel 1 uur in de oven.
Eet smakelijk!