Paddenstoelenbolognese
Bereidingstijd: 1,5 uur
Ingrediënten: 6 personen
30 gram eekhoorntjesbrood;
2 el olijfolie;
500 gram kastanjechampignons fijngehakt;
2 uien gesnipperd;
4 teentjes knoflook geperst;
2 wortels geraspt;
2 stengels bleekselderij in stukjes;
1 bosje tijm fijngehakt;
1 takje rozemarijn fijngehakt;
1 tl selderijzout;
2 el tomatenpuree;
800 gram tomatenblokjes;
1/2 bosje basilicum blaadjes gescheurd;
400 gram verse tagliatelle
Doe de eekhoorntjesbrood in een kom en schenk er 200 ml kokend water overheen. Laat het brood weken. Verhit ondertussen in een hapjespan 1 el olijfolie. Voeg de kastanjechampignons en snufje zout toe en bak ze al roerend tot ze zacht zijn. Blijf bakken tot het vocht verdampt is en champignons goed goudbruin zijn. Neem de champignons uit de pan en zet ze apart. Doe de ui, knoflook, wortel en bleekselderij in de pan met 1 el olijfolie en roer goed door elkaar. Dek af met een deksel en gaar de groente op laag vuur in 10 minuten. Roer af en toe de groenten. Voeg de tijm, rozemarijn, selderijzout, steranijs en tomatenpuree toe. Giet de eekhoorntjesbrood af en bewaar het vocht. Hak de eekhoorntjesbrood fijn en doe het in de pan met de groenten. Zeef het vocht en voeg toe. Voeg de kastanjechampignons toe. Bak dit alles al roerend 1 minuut op hoog vuur. Voeg de tomatenblokjes toe en verhit tot het zacht kookt. Zet het vuur laag en kook afgedekt 20 minuten tot de saus ingedikt is. Voeg valk voor het serveren de basilicum toe. Kook de tagliatelle en meng door de saus.
Geniet ervan!