Pannenkoeken met karnemelk en banaan
Bereidingstijd: 30 minuten
Ingrediënten voor 10 stuks
300 gram bloem;
1 banaan;
2 eieren;
500 ml karnemelk;
2 el yoghurt;
40 gram gesmolten roomboter ongezouten + extra voor het bakken;
flinke snuf geraspte nootmuskaat;
rood fruit;
Prak de banaan in een kom. Voeg de eieren, karnemelk en yoghurt erbij en klop dit samen. Klop de bloem mee, voeg vervolgens de gesmolten boter toe en de geraspte nootmuskaat.
Verhit een koekenpan op matig vuur. Bestrijk de bodem met een beetje gesmolten boter en bak een pannenkoek 1 minuut per kant. Ga zo door tot al het beslag op is.
Maak een stapeltje van 2 of 3 pannenkoeken, leg er wat rood fruit op en een toef slagroom. Lekker als ontbijt of lunch.
Geniet ervan!
Ps. Ook lekker met butterscotchsaus. Klik hier voor het recept.