Pannenkoekentaart
Bereidingstijd: 1 uur
Ingrediënten:
Vanillevla:
1 liter melk;
1 tl vanillepoeder;
4 eidooiers;
100 gram suiker;
40 gram maïzena
Pannenkoekenbeslag:
1 liter melk;
1 sinaasappel;
250 gram speltmeel;
250 gram amandelmeel;
30 gram suiker;
5 eieren;
50 gram kokosolie
Bosvruchtenjam
Vanillevla: breng de melk met vanillepoeder en snufje zout aan de kook. Houdt een scheutje melk achter. Klop met een garde de eidooiers en suiker. Voeg de maïzena en koude melk toe en roer dit. Giet het papje al roerend bij de kokende melk. Lat op lag vuur al roerend 5 minuten koken. Haal van het vuur en laat de vla afkoelen.
Pannenkoekenbeslag: schenk de melk in een grote kom en rasp de schil van de sinaasappel erboven. Roer met een garde de speltmeel, amandelmeel, suiker en snufje zout erdoor tot er een glad beslag ontstaat. Roer de eieren erdoor. Bak de pannenkoeken in een beetje kokosolie in 2 koekenpannen met verschillende maten in totaal ca 20 pannenkoeken. Leg eerst een kleine pannenkoek op een schaal en bestrijk deze met de bosvruchtenjam. Herhaal afwisselend met de grotere en kleinere pannenkoek met steeds een laagje jam ertussen. Schenk de vanillevla eroverheen en snijd in mooie punten.
Geniet ervan!