Panzanella van geroosterde courgette en buffelmozzarella

Ingrediënten: 4 personen
1 ciabatta in stukjes gesneden, mag ook een dag oud zijn;
1 handvol verse basilicum gescheurd;
1 rode ui in stukjes gesneden;
3 rijpe tomaten in partjes gesneden;
2 tl kappertjes;
125 gram buffelmozzarella in stukjes gescheurd;
1 el olijfolie;
snufje chilivlokken;
1 tl suiker;
2 courgettes kapjes verwijderd en in lengte in dunne plakken gesneden;

dressing:
4 el extra vergine olijfolie;
2 el rode wijnazijn;
1 tl suiker;
zeezout en versgemalen peper

Meng het brood, basilicum, ui, tomaten, kappertjes en mozzarella in een grote kom. Meng in een kleine kom de olijfolie, chilivlokken en suiker en bestrijk de plakken courgette ermee. Grill de courgettes aan beide kanten zacht in een grillpan of op de bbq en meng ze bij de rest in de kom. Meng voor de dressing alle ingrediënten en schenk deze over de salade. Het brood moet wat van het vocht opnemen zonder zompig te worden.

Eet smakelijk!

Tip: Maak de salade minstens 1 uur voordat je gaat eten, zodat de dressing goed in de salade kan trekken