Pasta met braadworst

Bereidingstijd: 40 minuten

Ingrediënten: 6 personen
Olijfolie;
6 varkensbraadworsten vel verwijderd;
3 teentjes knoflook geperst;
2 tl venkelzaad;
2 tl gerookte paprikapoeder;
3 el peterselie;
snufje chilipoeder;
650gram passata;
half runderbouillonblokje;
600 gram pasta naar keuze;
zout en peper;
50 gram pecorino geraspt

Verhit olijfolie in een grote pan en bak het braadworstenvlees rul en bruin. Voeg de knoflook en venkelzaad toe en bak even mee. Voeg het paprikapoeder, peterselie en chilipoeder toe, bak ook even kort mee. Maak 200 ml bouillon en voeg dit samen met de passata toe aan de pan en laat de saus op een laag vuur 20 minuten mee sudderen. Kook ondertussen de pasta volgens gebruiksaanwijzing op de verpakking. Giet de pasta af en roer door de saus. Breng op smaak met zout en peper en 2 el olijfolie. Voeg de pecorino toe en roer goed door.

Serveer met een salade. Geniet ervan!