Pasta met broccolipesto
Bereidingstijd: 25 minuten
Ingrediënten: 4 personen
500 gram penne;
zout en peper;
500 gram broccoli in roosjes;
5 el olijfolie;
100 gram spekreepjes;
50 gram amandelen;
50 gram pecorino geraspt;
1 teentje knoflook geperst;
1 bosje basilicum
Kook de penne volgens gebruiksaanwijzing. Kook de broccoli in ca 4 minuten gaar. Neem 1/3 van de broccoli uit de pan en spoel kort met koud water. Kook de overige broccoli nog 2 minuten. Giet af. Maak nu de pesto. Bak de spekreepjes knapperig. Laat uitlekken op keukenpapier. Bak de amandelen in het bakvet van de spekreepjes. Pureer de amandelen met de pecorino, knoflook, basilicum, apart gehouden broccoli, olijfolie en de spekreepjes. Breng op smaak met zout en peper. Meng de pesto met de penne en de overige broccoli.
Geniet ervan.