Pasta met romige spinazie
Bereidingstijd: 20 minuten + 20 minuten oventijd
Ingrediënten: 4 personen
2 uien gesnipperd;
olijfolie;
400 ml passata;
zout en peper;
300 gram pasta naar keuze;
500 gram verse spinazie gewassen en goed uitgelekt;
1 teentje knoflook geperst;
100 ml crème fraîche;
nootmuskaat;
300 gram belegen kaas geraspt
Verwarm olijfolie in een pan en fruit hierin de ui op een laag vuur. Voeg de passata toe en laat het op een laag vuur 15 minuten pruttelen. Breng op smaak met zout en peper., Kook de paste volgens gebruiksaanwijzing op de verpakking beetgaar. Giet af en laat uitlekken. Fruit in een ander pan de knoflook in olijfolie. Voeg de creme fraiche toe en laat kort inkoken. Voeg de spinazie toe en bak mee tot hij wat geslonken is. Breng op smaak met zout, peper en nootmuskaat en meng met de pasta. Voeg 50 gram van de geraspte kaas toe en roer goed door. Verwarm de oven voor op 150 graden. Giet de tomatensaus in een oven schaal. Voeg de pasta met spinazie toe en bestrooi met de rest van de geraspte kaas. Zet de ovenschaal in de oven en bak in 20 minuten klaar.
Eet smakelijk!