Pavlova

Bereidingstijd: 15 minuten + 2,5 uur oventijd

Ingrediënten: 8 stuks
90 gram eiwit;
150 gram suiker;
1/2 el maïzena;
1/2 el appelazijn

Garnering:
100 gram fruit naar keuze;
1 el abrikozenjam;
sap van 1/2 citroen;
200 ml slagroom;
25 gram suiker

Verwarm de oven voor op 120 graden (boven en onderwarmte) en bekleed een bakplaat met bakpapier. Klop de eiwitten luchtig en voeg de suiker toe. Klop het eiwit tot stevige pieken. Meng de maizena met de appelazijn en mix mee met de eiwitten. Verdeel het eiwitschuim in 8 porties verspreid over de bakplaat. Let op, het zet nog iets uit. Laat ze 2,5 uur in de oven drogen. Zet de oven uit en laat de pavlova’s in de oven met de deur op een kier afkoelen.
Verwarm de jam met de citroenjam. Meng het fruit erdoor. Klop de slagroom met de suiker. Verdeel de slagroom over de pavlova’s en serveer.

Geniet ervan!