Pecannotentaart

Ingrediënten:
Bodem:
210 gram bloem;
2 tl bakpoeder;
110 gram roomboter;
40 gram poedersuiker;
1 tl vanillepoeder;
1 tl kaneel;
snufje zout

Vulling:
200 gram pecannoten;
100 gram roomboter gesmolten;
100 gram lichtbruine basterdsuiker;
2 eieren;
40 gram agavesiroop;
1 el bloem;
1 tl vanillepoeder;

Doe alle ingrediënten voor het deeg in een kom en kneed met de hand tot een bol. Vouw dit in vershoudfolie en laat ca 45 minuten rusten in de koelkast. Verwarm de oven voor op 175 graden. Leg de pecannoten op een bakplaat en rooster ze in ca 15 minuten in de oven. Laat afkoelen en hak ze grof.
Smeer de taartvorm in met boter en verdeel en bestuif met bloem. Meng voor de vulling de pecannoten met de bloem. Voeg de basterdsuiker en vanillepoeder toe. Meng goed door elkaar. Voeg de agavesiroop en eieren toe en meng weer goed door elkaar. Voeg nu de gesmolten boter toe. Roer dit met een garde tot een egaal mengsel. Haal het deeg uit de koelkast en verdeel dit over de taartvorm en druk aan. Verdeel het pecannoten mengsel over de bodem. Bak de taart in 30 minuten in de oven. Laat hem volledig afkoelen. Bestrooi met wat kaneel. Serveer met slagroom en eventueel wat pecannoten.

Geniet ervan!