Peren-kruimelcake
Bereidingstijd: 50 minuten
Ingrediënten:
60 gram roomboter,
85 gram lichtbruine basterdsuiker;
4 eieren;
120 ml melk;
240 gram bloem;
2 tl bakpoeder;
zout;
schil van citroen geraspt;
4 peren
Kruimeldeeg:
60 gram roomboter;
80 gram lichtbruine basterdsuiker;
60 gram bloem;
1/2 tl kaneel
Verwarm de oven voor op 175 graden bekleed een een springvorm met bakpapier. Vet de randen in met boter. Meng de basterdsuiker, bloem, bakpoeder, snufje zout door elkaar. Meng in een andere kom de roomboter eieren, melk, en de citroenrasp en roer goed door. Voeg dit mengsel voorzichtig toe aan het bloemmengsel en mix goed door. Schil de peer, verwijder het klokhuis en snij de peren in stukjes. Meng de stukjes peer door het beslag. Doe het beslag in de springvorm en maak het kruimeldeeg. door de roomboter basterdsuiker, bloem en kaneel goed te mengen tot een kruimelig deeg ontstaat. Verdeel het deeg over het beslag. Bak de cake in 40 minuten in de oven.
Geniet ervan!