Perencake

Bereidingstijd: 1 uur en 15 minuten (incl oventijd)

Ingrediënten:
bodem:
50 gram roomboter;
50 gram lichtbruine basterdsuiker;
2 peren

Beslag:
75 gram suiker;
150 gram roomboter;
3 eieren;
1 tl vanillepoeder;
150 gram bloem;
1 el bakpoeder;
snufje zout;

Verwarm de oven voor op 160 graden. Doe de roomboter en de lichtbruine basterdsuiker in een pannetje en laat de roomboter op laag vuur smelten en zet opzij. Schil ondertussen de peren en snijd in partjes. Bekleed een bakvorm met bakpapier (liever geen springvorm ivm lekken van het vocht). Verdeel het boter-suikermengsel over de vorm en verdeel de stukjes peer erover zodat de hele bodem bedekt is. Klop voor het beslag de roomboter en het suiker romig. Voeg de eieren toe en klop goed door. Voeg de vanillepoeder erdoor en vervolgens de bloem, bakpoeder en het snufje zout. Mix tot alle ingrediënten zijn opgenomen. Verdeel het beslag over de peer en bak de cake in 55 minuten gaar. Laat de cake in de vorm afkoelen en serveer hem op een platte schaal of bord.

Geniet ervan!