Pinda-dadel repen
Ingrediënten:
60 gram havermout fijngemalen;
150 gram dadels;
2 el pindakaas;
1 tl vanillepoeder;
2 el amandelmelk;
75 gram pinda’s;
125 gram pure chocola;
2 el water;
snufje zout
Laat de dadels 10 minuten weken in warm water en laat vervolgens goed uitlekken. Maal ze samen met de pindakaas, vanillepoeder, amandelmelk en snufje zout in een keukenmachine tot een plakkerig mengsel. Zet 3/4 deel van het mengsel apart en laat 1/4 deel in de keukenmachine zitten. Voeg de gemalen havermout en 2 el water toe en mix dit tot een geheel. Bekleed een cakevorm met bakpapier en verdeel hier het havermoutmengsel over. Druk met de bolle kant van de lepel goed aan. Verdeel hierover het dadelmengsel en druk ook deze goed aan met de bolle kant van de lepel. Verdeel de pinda’s ervor en druk een beetje aan zodat ze goed blijven zitten. Zet de cakevorm 2 uur in de koelkast.
Snijd de koek in repen in jou gewenste grootte. Smelt de chocola au-bain-marie en dompel de repen voorzichtig door de chocola. Laat ze op een bakpapier hard worden. Bewaar in de koelkast.
Geniet ervan!