Plaattaart met rode bietjes, peer en geitenkaas
Bereidingstijd: 45 minuten inclusief oventijd
Ingrediënten: 4 personen
500 gram rode bieten gekookt;
olijfolie;
zout en peper;
2 peren;
8 plakjes bladerdeeg;
100 gram yoghurt;
1 teentje knoflook geperst;
basilicum;
plakjes geitenkaas;
Verwarm de oven voor op 200 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier. Snijd de rode bieten in dunne plakjes en meng met wat olijfolie, zout en peper. Schil de peren, verwijder het klokhuis en snijd de peer in plakjes. Leg het bladerdeeg op de bakplaat tot. Meng de yoghurt met de knoflook en wat basilicum.. Verdeel over de bladerdeeg. Verdeel de rode biet erover heen en vervolgens de peer. Verdeel de plakjes geitenkaas erover en bak het geheel in 35 minuten in de oven.
Geniet ervan!