Pompoen pot pies
Bereidingstijd: 60 minuten
Ingrediënten: 4 personen
400 gram pompoen geschild, pitten verwijderd en in kleine stukjes gesneden;
1 ui gesnipperd;
75 gram wortel in kleine plakjes;
1 teentje knoflook geperst;
1 tl kurkuma;
snufje chilipeper;
zout en peper;
100 gram doperwten ,ontdooid;
25 gram pompoenpitten geroosterd;
75 gram gruyère geraspt;
4 plakjes roomboterbladerdeeg ontdooid;
1 ei geklutst;
4 ovenschaaltjes
Voor de saus:
25 gram roomboter;
25 gram bloem;
200 ml melk;
1 tl Provençaalse kruiden;
zout en peper
Verwarm de oven voor op 200 graden. Verhit 1 el olijfolie in een koekenpan en bak de pompoen, ui en wortel een beetje zacht. Breng op smaak met kurkuma, chilipoeder en zout en peper. Zet apart. Voor de saus, smelt je de roomboter in een pannetje. Voeg de bloem toe en roer 1 minuut met een houten lepel. Voeg beetje bij beetje de melk toe, breng aan de kook en blijf roeren tot er een gladde gebonden saus ontstaat. Breng op smaak met Provençaalse kruiden en zout en peper. haal de saus van het vuur en roer de doperwten, pompoenpitten en gebakken groenten er doorheen. Voeg de gruyère toe. Verdeel de groente saus over de ovenschaaltjes en leg op ieder schaaltje een plakje bladerdeeg en vouw het bladerdeeg over de randen. Prik met een vork gaatjes in het midden en bestrijk het bladerdeeg met het geklutste ei. Bak de pot pies in 20-30 minuten in de oven.
Geniet ervan!