Pompoenlasagne met Catalaanse worstjes

Bereidingstijd: 1 uur

Ingrediënten: 4 personen
2 el olijfolie;
10 Catalaanse worstjes 500 gram;
2 uien fijngesnipperd;
2 tl gerookte paprikapoeder;
zout en peper;
800 gram tomatenblokjes blik;
2 handjes basilicum grof gehakt;
4 el zure room;
2 kleine pompoenen of 1 grote ca 500 gram;
2 bollen mozzarella;
50 gram pecorino geraspt

Verhit de olijfolie in een hapjespan op middelhoog vuur en druk de worstjes uit hun vel boven de pan. Verdeel met een houten lepel het vlees in stukken en bak het bruin. Voeg de ui toe en bak mee tot hij zacht begint te worden. Voeg de gerookte paprikapoeder, zout en peper toe en bak kort mee. Voeg de tomatenblokjes toe, zet een deksel op de pan en sudder het geheel ca 15 minuten. Roer de basilicum en de zure room erdoor. Haal de pan van het vuur. Verwarm ondertussen de oven voor op 160 graden. Snijd de pompoen in plakjes, verwijder het vruchtvlees en de schil. Verdeel een lepel van de saus over de bodem. Leg er een paar plakken van de pompoen, een laag saus laag mozzarella eroverheen. Herhaal alle stappen en eindig met een laag saus. Zet de schaal in de oven en bak de lasagne 30 minuten. Verdeel de pecorino ervoer en bak de lasagne nog 10-15 minuten tot de kaas gesmolten is en de saus borrelt.

Eet smakelijk!