Pompoensalade met feta, bladgroenten en zaden
Ingrediënten: 8 personen
1 flespompoen geschild en in grote stukken;
1 tl venkelzaad;
snuf chilipoeder;
2 el olijfolie;
1 el zonnebloempitten;
1 el pompoenpitten;
1 el pijnboompitten;
250 gram mesclun;
200 gram feta
Voor de dressing:
een scheut extra vergine olijfolie;
een flinke scheut balsamicoazijn
Verwarm de oven voor op 200 graden. Bestrooi de pompoen met het venkelzaad en de chilipoeder en sprenkel de olijfolie erover. Zorg dat de stukken goed bedekt zijn met de olijfolie. Rooster de pompoen 30 minuten zacht in de oven. Rooster ondertussen de zaden en pijnboompitten in een hete droge pan tot ze goudbruin zijn en zet ze opzij. Maak op een schaal een bedje van de mesclun en stort de pompoen erop. Verkruimel de feta en geroosterde zaden erover. Sprenkel de dressing erover.
Eet smakelijk!