Pompoensoep

Bereidingstijd: 1,5 uur

Ingrediënten: 4 personen
1 pompoen geschild en in stukjes;
2 uien gesnipperd;
2 teentjes knoflook geperst;
250 gram wortelen in stukjes;
olijfolie;
2 gedroogde laurierblaadjes;
2 tl komijnzaad;
1 groentebouillonblokje;
1,2 liter water;
2 tl tabasco;
200 gr crème fraîche

Verhit de olijfolie in een grote soeppan en bak er de pompoen, ui, knoflook en wortelen. Voeg de laurierblaadjes en komijnzaad toe en bak kort mee. Voeg het water toe en verkruimel het bouillonblokje erboven en breng aan de kook. laat de soep 30 minuten zachtjes koken. Verwijder de laurierblaadjes en pureer de soep. Voeg de crème fraîche toe en breng op smaak met tabasco, peper en zout.

Geniet ervan!