Pork belly burnt ends
Ingrediënten:
Varkensbuik zonder zwoerd 1,5 kg
Saus:
1 cup ketchup;
1/4 cup ketjap manis;
1/4 cup honing
1/4 cup suiker;
3 el worshestershire saus;
1 flesje kersenbier
Rub:
1 cup zout;
1 cup suiker;
1 cup paprikapoeder;
1/8 cup knoflookpoeder;
1/8 cup zwarte peper;
1/5 cup currypoeder
Maak eerst de saus. Doe alles bij elkaar in een pannetje, en laat het op een laag vuur inkoken tot er een dikke saus ontstaat.
Maak vervolgens de rub. Je kan ook veel minder maken naar verhouding.
Steek de bbq aan voor indirect bbq ‘en op 110 graden. Snijd de buikspek in blokjes en doe de rub er overheen. Let op . Als je bovenstaand recept voor de rub volledig hebt gevolgd, heb je nog ruimschoots aan rub over. Na 2,5 uur haal je de varkensbuik van de bbq af. Leg de buikspek in een aluminium bakje en giet de saus erover. Zet het terug op de bbq voor nog 1 uur.
Geniet ervan!