Pruimencake
Bereidingstijd: 50 minuten incl 45 minuten oventijd
Ingrediënten: bakvorm 15×20 cm
100 gram havermout waarvan 50 gram fijngemalen;
50 gram amandelmeel;
2 eieren;
50 gram kokosolie gesmolten;
75 gram amandelmelk;
50 gram agavesiroop;
300 gram pruimen ontpit en in stukjes gesneden;
1,5 tl bakpoeder;
rasp van 1 citroenschil
Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed de bakvorm met bakpapier. Meng in een kom de fijngemalen havermout, havermout, amandelmeel en bakpoeder. Voeg de kokosolie, agavesiroop en melk toe en meng dit alles tot eenbeslag. Voeg de rasp van de citroen toe en meng de eieren erdoor. schep de stukjes pruim voorzichtig door het beslag. Schenk het beslag in de met bakpapier beklede bakvorm en bak in 45 minuten gaar.
Lekker al tussendoortje maar wij hadden hem dit keer als zondagsontbijtje! Geniet ervan!