Rabarberclafoutis

Bereidingstijd: 50 minuten + 6,5-7 uur wachttijd

Ingrediënten: 4 personen
1 bosje tijm;
5 grote stengels rabarber;
50 gram + 3 el suiker;
sap van 2 sinaasappels;
3 eieren;
zout;
75 gram zelfrijzend bakmeel;
300 ml volle melk;
clotted cream

Was de tijm en schud hem droog. Was de rabarber en snijd de uiteinden eraf. Snijd ze in stukken van ca 4-5 cm. Leg de rabarber in een schaal en leg er een paar takjes van de tijm tussen. Bestrooi met 3 el suiker en druppel het sinaasappelsap er overheen. Laat het minstens 6 uur marineren.
Neem de rabarber uit de schaal en dep ze droog. Schenk de marinade met de tijm in een sauspannetje en laat de marinade inkoken tot hij licht stroperig wordt. Verwarm de oven voor op 170 graden. Kluts de eieren met 50 gram suiker en een snuf zout. Zeef het bakmeel erboven en roer glad. Voeg de melk toe en roer weer glad. Pluk van de overgebleven tijm de blaadjes van de takjes en meng door het beslag. Laat het 15 minuten rusten. Vet een ovenschaal goed in met boter. en leg de rabarber erin. Schenk het beslag erover een. Bestrooi met wat takjes tijm. Bak de clafoutis in 30-40 minuten. Besprenkel met de ingekookte marinade en serveer met clotted cream.

Eet smakelijk!