Ricotta-amandelcake
Bereidingstijd: 1,5 uur (inclusief oventijd)
Ingrediënten:
120 gram roomboter;
180 gram suiker;
2 tl vanillepoeder;
2 citroenen schil geraspt;
snufje zout;
4 eieren gescheiden;
240 gram amandelmeel;
1 el bakpoeder;
250 gram ricotta;
handje amandelen gehakt
Verwarm de oven voor op 160 graden en vet de cakevorm in met een beetje boter. Mix de roomboter, 120 gram suiker, vanillepoeder, citroenrasp en snufje zout tot een romig geheel. Voeg de eidooiers toe en en mix nog even door. Mix de amandelmeel en bakpoeder mee. Klop in een andere kom de eiwitten stijf en voeg de overige 60 gram suiker toe, blijf kloppen. Spatel de eiwitten door het ricotta amandelmengsel. Verdeel het mengsel over de vorm en verdeel de stukjes amandelen erover. Bak de cake in 60 minuten gaar.
Geniet ervan!