Rigatoni met kruidige gehaktballetjes

Bereidingstijd: 1 uur

Ingrediënten: 4 personen
50 gram paneermeel;
2 el melk;
500 gram half-om-halfgehakt;
2 sjalotjes gesnipperd;
1 ei;
1 tl venkelzaadpoeder;
1 handje peterselie fijngehakt;
1 handje basilicum fijngehakt;
zout en peper;
olijfolie;
2 teentjes knoflook geperst;
400 gram tomatenblokjes blik;
250 gram passata;
1 tl rietsuiker;
1 tl rode wijnazijn;
500 gram rigatoni of een andere pasta;
klontje boter;
pecorino geraspt

Kluts in een kom het ei in een kom. Voeg de paneermeel, peper en zout en de melk toe en roer goed door. Voeg het gehakt, sjalotjes, venkelzaadpoeder, peterselie en een groot gedeelte van de basilicum toe. Kneed goed door elkaar. Maak er 28-30 gehaktballetjes van. Verhit olijfolie in een pan en bak de gehaktballetjes goudbruin. Schep de gehaktballetjes uit de pan. Voeg de knoflook toe en bak kort. Voeg de tomatenblokjes, passata, rietsuiker en rode wijnazijn toe. Laat het ca 20 minuten op een laag vuur koken afgedekt met deksel. Roer regelmatig door. . Breng op smaak met zout en peper. Voeg de gehaktballetjes toe aan de saus en kook nog 15 minuten mee. Roer ook nu regelmatig door. Kook ondetussen de rigatoni. Roer een klontje boter en overige baslicum door de saus. Serveer met de pecorino.

Eet smakelijk!