Rijst met groente en gepocheerd ei
Bereidingstijd : 45 minuten
Ingrediënten: 4 personen
250 gram rijst;
1 courgette in stukjes;
1/2 bloemkool n roosjes;
2 wortels in plakjes;
4 lente-uitjes in ringen;
1 el roomboter;
3 el cashewnoten;
4 el rozijnen;
3 tl kerriepoeder;
1/2 groentebouillonblokje;
2 el appelazijn;
4 eieren
Kook de rijst. Verhit de boter in een hapjespan en bak de cashewnoten, rozijnen, courgette, bloemkool en de wortel ca 3 mnuten. Voeg kerriepoeder toe en bak kort mee. Blus af met 200 ml water en breng aan de kook. Verbrokkel het groentebouillonblokje erboven, roer goed door en kook afgedekt nog 3 minuten op een laag vuur.Voeg de lente-uitjes en de rijst toe en breng op smaak met zout en kerriepoeder.
Breng in een pan 3 liter water met appelazijn aan de kook en breek de eieren in aparte schaaltjes. Maak met een garde een draaikolk in het kokende water en laat 1 ei erin glijden en kook 4 minuten. Schep het ei eruit en ga zo door met de volgende 3 eieren. Verdeel de eieren over het groente met rijst.
Eet smakelijk!