Rijstschotel met garnalen
Bereidingstijd: 45 minuten
Ingrediënten: 4 personen
4 teentjes knoflook geperst;
2 uien gesnipperd;
2 rode paprika in reepjes;
2 winterpeen in plakjes;
verse koriander grof gesneden;
4 tl gemalen kurkuma;
350 gram basmatirijst;
2 blikjes tomatenpuree;
60 gram zwarte olijven in plakjes;
1 citroen in schijfjes;
350 gram garnalen;
3 blokjes groentebouillon;
4 el olijfolie;
zout en peper
Verwarm de oven voor op 200 graden en maak 1,5 liter bouillon met behulp van de bouillonblokjes. Verhit 2 el olijfolie in een hapjespan en fruit de knoflook en ui op middellaag vuur. Voeg de paprika, winterpeen en kurkuma toe en bak nog ca 5 minuten. Voeg de rijst, bouillon en tomatenpuree toe en breng aan de kook. Laat nog ca 4 minuten zachtjes koken. Breng op smaak met zout en peper. Schenk het mengsel in een ovenschaal en dek goed af met aluminiumfolie. Bak de schotel in 25 minuten gaar in de oven. Dep de garnalen droog met keukenpapier. Verhit vlak voor serveren 2 el olijfolie in een koekenpan en bak de garnalen in ca 4 minuten. Verdeel de garnalen over de ovenschaal samen met de olijven en de koriander. Serveer met een schijfje citroen.
Eet smakelijk!