Risotto met tomaat en burrata

Bereidingstijd: 30 minuten

Ingrediënten: 4 personen
1 ui gensipperd;
1 teentje knoflook geperst;
300 gram risottorijst;
1 dl droge witte wijn;
1 blik tomatenblokjes 400 gram;
1 kippenbouillonblokje maak hiervan 400 ml bouillon;
40 gram pecorino geraspt;
1 bol burrata;
zout en peper;
olijfolie

Verhit in een grote pan een beetje olijfolie op een laag vuur en bak hierin de ui en knoflook. Voeg de tomatenblokjes toe en bak deze mee. Voeg de risottorijst toe en roer goed door elkaar. Blus af met de witte wijn en blijf roeren totdat al het vocht opgenomen is. Voeg nu beetje bij beetje de bouillon toe en roer goed door tot al het vocht opgenomen is. Roer de pecorino erdoor en breng op smaak met zout en peper. Trek de burrata boven de pan open en verdeel over de risotto.

Eet smakelijk!