Rode kool-appelstrudel
Ingrediënten:
1 kg rode kool vers gesneden;
1 kaneelstokje;
100 ml rode wijn;
50 ml port;
zout en peper;
2 appels goudrenet;
4 grote vellen filodeeg ontdooid;
10 el paneermeel;
100 gram roomboter gesmolten
Stoof de rode kool met het kaneelstokje, rode wijn en port 2,5 uur. Haal het kaneelstokje uit de rode kool en laat de rode kool uitlekken in een zeef. Verwarm de oven voor op 180 graden. Verwijder het klokhuis uit de appel en snijd de appel in plakjes van 0,5 cm dik. Leg 1 vel filodeeg op het aanrecht en bestrijk met gesmolten boter. Leg hier weer 1 vel filodeeg op, bestrijk deze ook met de boter. Herhaal dit met de overige vellen. Strooi langs de rand van de lange zijde een laagje paneermeel en leg hier appelplakjes op. Wees hier niet te zuinig mee, omdat het paneermeel het vocht van de appel en rode kool opneemt. Strooi op de appel wat paneermeel en bedek de appel met en laag rode kool. Rol de filodeeg als een sushi op tot de vulling net iets meer dan één keer rondom bedekt is. Als je nog wat filodeeg over hebt, snij deze eraf. Vouw het uiteinde onder de strudel. Bestrijk de buitenkant van de strudel ook weer met de gesmolten boter en bak de strudel in ca 20 minuten goudbruin en krokant. Snijd de strudel in dikke plakken.
Je kunt deze strudel ook prima op de bbq bereiden. Heerlijk bij wild, bijvoorbeeld hert, met de winterse paddenstoelensaus. Geniet ervan!