Romige kip korma met rijst
Bereidingstijd: 1 uur + wachttijd
Ingrediënten voor 4 personen:
500 gram kipdijfilet in stukjes;
1 el kokosolie;
2 uien gesnipperd;
2 tl gemalen komijnzaad;
2 teentjes knoflook geperst;
3 cm verse gember geraspt;
4 el amandelmeel;
300 gram rijst
Voor marinade:
200 gram Griekse yoghurt;
1 tl suiker;
1 tl kurkumapoeder;
1 kaneelstokje gebroken;
4 teentjes knoflook geperst;
1 tl gemalen korianderzaad;
snufje chilipoeder;
1 tl zout
Meng alle ingrediënten voor de marinade. Roer de kipdijfilet er doorheen en zet hem afgedekt minimaal 1 uur in de koelkast.
Verhit de olie in een hapjespan. Bak de ui. Voeg het komijnzaad, knoflook en gember toe en bak ca 2 minuten. Voeg de kip met marinade toe en bak de kip ca 5 minuten.. Voeg 150 ml water en het amandelmeel toe en roer goed door.en breng op een laag vuur aan de kook. Stoof de kip gaar in ongeveer 30 minuten op laag vuur met een deksel op de pan. Kook de rijst.
Eet smakelijk!