Romige ovenschotel met tomaat, basilicum en burrata
Ingrediënten: 4 personen
1 el roomboter;
2 teentjes knoflook geperst;
2 uien gesnipperd;
800 gram tomatenblokjes blik;
1 tl rietsuiker;
klein bosje verse basilicum grof gehakt;
zout en peper;
250 gram Orecchiette;
100 ml kookroom;
50 gram Parmezaanse kaas geraspt;
200 gram burrata;
Verhit de boter in een hapjespan op laag vuur en bak de knoflook en ui zacht. Voeg de tomatenblokjes en suiker toe en laat het pruttelen tot een dikke saus ontstaat. Roer de basilicum er doorheen en breng op smaak met zout en peper. Verwarm de oven voor op 180 graden. Kook de Orecchiette volgens aanwijzingen op de verpakking en giet af. Roer de kookroom, Parmezaanse kaas, Orecchiette door de tomatensaus. Verdeel het mensel in een ovenschaal en bak nog 10 minuten in de oven. Trek de burrata open en verdeel over de schaal.
Serveer met een salade. Eet smakelijk!