Salade met gegrilde perzik en buffelmozzarella

Bereidingstijd: 30 minuten

Ingrediënten: 6 personen
6 perziken;
1,5 el olijfolie;
zout en versgemalen peper;
3 stronkjes witlof;
75 gram rucola melange;
2 rode ui fijngesneden;
2 bolletjes buffelmozzarella;
70 gram hazelnoten geroosterd;
70 gram cashewnoten geroosterd;

Voor de chipotle-honingvinaigrette
2 el honing;
2 tl grove mosterd;
2 el witte wijnazijn;
3 el chipotle-tabasco;
100 ml olijfolie;
zout en versgemalen peper

Meng voor de chipotle-honingvinaigrette in een kom alle ingrediënten met een garde goed door elkaar. Breng op smaak met zout en versgemalen peper. Bereid de bbq voor op direct grillen verhit deze tot een temperatuur van 200 graden. Snijd de perziken door midden en verwijder de pit. Bestrijk ze met olijfolie en bestrooi ze met zout en versgemalen peper. Gril ze heet en kort tot de vruchten wat zachter worden, maar nog wel een bite hebben. Haal de bladeren van de witlof en verdeel ze over een groot bord of schaal. Verdeel de rucola en rode ui over de schaal. Verdeel de gegrilde perziken en de buffelmozzarella erover en bestrooi met versgemalen peper. Garneer de salade met de geroosterde hazelnoten en cashewnoten en de chipotle-honingvinaigrette.

Eet smakelijk!

Ps: vervang de buffelmozzarella eens door burrata.