Salade van spinazie en veldsla met in kokosmelk gegaarde kip

Bereidingstijd: 45 minuten incl wachttijd

Ingrediënten: 4 personen
400 gram kipdijfilet;
1 blik kokosmelk 400 ml;
1 kippenbouillonblokje;
2 el citroengras;
200 gram doperwten diepvries;
2 sjalotjes gesnipperd;
100 gram veldsla;
100 gram verse spinazie;
1 bosje koriander grof gehakt;
2-3 el olijfolie extra vierge;
2 el kokosschaafsel

Doe de kipdijfilet met kokosmelk, bouillonblokje, citroengras en 300 ml water in een pan en breng aan de kook. Laat de kip in 15 minuten op een laag vuur garen. Neem de pan van het vuur en laat de kip in het vocht afkoelen tot lauwwarm. Kook de doperwten knapperig. Verdeel de veldsla, spinazie, sjalotjes en de doperwten over 4 borden. Neem de kipfilet uit het vocht en snijd in plakje en verdeel over de salade met de koriander. Zeef het vocht en besprenkel royaal over de salade met de olijfolie en bestrooi met kokosschaafsel.

Eet smakelijk!